Ljepota življenja

Ovaj pute manje teksta, više fotografija.

Zar nije lijepo dok te probudi cvrkut ptica ili šum kiše. Ustaneš i izađeš na balkon, udahneš punim plućima još pomalo svjež zrak. Vjetar lagano mrsi kosu, a mačke panično traže obrok.. Valja se dobro probuditi iz zimskog sna.


U rano proljeće omamila nas je rapsodija otvorenih pupova raznih voćaka. Predivnom mirisu nisu mogli odoljeti ni kukci, pa su se probudile vrijedne pčele zujalice, bumbari i ostala leteća stvorenja. Polako se zazelenio kraj, priroda se probudila.


I životinje uživaju na suncu, a kako nas, tako i njih je uhvatila proljetna fjaka.



Valja se dobro okrijepiti. Jedan domaći kruh od kukuruzne krupice i brašna ima poseban okus i miris. Još vrućeg ga kidamo i jedemo, a mama se prisjeća svog djetinjstva: "Nekad je kukuruzni kruh bio hrana siromašnima, a tko bi rekao da ga danas s oduševljenjem rado biramo i jedemo." Naravno i koji dobar roštilj uz mladi luk ne može se zaobići.



Važno je misliti danas što će biti sutra. Doista, nekad je to potrebno. Zato danas u potrazi za ljekovitim biljem, koje će sutra biti čaj. Doći će zima, a šalica toplog i domaćeg čaja će lijepo grijati.



Nakon posla nije od škode malo predahnuti, pročitati kakvo zanimljivo štivo, pojesti koji kolač, popiti šalicu cappuccina, a sve to je zanimljivije kad dijeliš s nekim.




Romana

Primjedbe

Objavi komentar

Nešto za reći? Slobodno mi napiši...

Popularni postovi